(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
BIO ZELENINOVÁ-MÁSLOVÁ POLÉVKA
Potřebné ingredience
1 balení mražené bio máslové zeleniny BIO BIO (prodávají v Plusu, lze použít i jinou), 1 cibuli, lžíci olivového oleje, bujón v kostce - vitana natur bylinkový a vitana natur zeleninový (popř. Bazalkovo-tymiánový bujón ze zdravé výživy + solčanka) 1 vejce, hrubá mouka, voda
Postup přípravy
1. Cibuli pokrájíme najemno a osmahneme dozlatova na olivovém oleji
2. Přidáme Bio bio máslovou zeleninu (možno i jinou mraženou zeleninu, ale tato je prostě nejlepší) + já přidávám ještě trochu ze směsí typu brokolice, mrkev, květák, kukuřice, hrášek, prostě zeleninu dle chuti, u nás čím více, tím lépe :-)
3. Zeleninu zaleji 2 - 3 litry vařící vody, kterou mám připravenou v rychlovarné konvici, záleží na množství zeleniny
4. Podle množství vody přidám bujóny vitana natur zeleninový a bylinkový, popř. když nemám, tak přidám bazalkovo-tymiánový, 1 kostka je cca na 0,5 l vody (na 2 litry vody dávám 3 - 4 kostky bujónu a není už pak nutno nijak dochucovat)
5.Mezitím připravím těsto na kapání - drobení, smíchám 1 vejce s hrubou moukou a špetkou soli do takové konzistence, dokud je možné ji nastrouhat přes hrubé struhadlo.
6. Kapání přidáme do polévky a vše povaříme doměkka, eventuálně dochutíme solčankou či zahustíme
Vše je samozřejmě možné nakoupit v bio kvalitě, já kupuji bio pouze máslovou zeleninu, neb nám moc chutná a také dbám na ochucovadla bez glutamátů atd. takže vitana natur bujony a solčanka
Polévka je vynikající a všichni se o ní u nás doma perou včetně malého
Dobrou chuť!
2. Přidáme Bio bio máslovou zeleninu (možno i jinou mraženou zeleninu, ale tato je prostě nejlepší) + já přidávám ještě trochu ze směsí typu brokolice, mrkev, květák, kukuřice, hrášek, prostě zeleninu dle chuti, u nás čím více, tím lépe :-)
3. Zeleninu zaleji 2 - 3 litry vařící vody, kterou mám připravenou v rychlovarné konvici, záleží na množství zeleniny
4. Podle množství vody přidám bujóny vitana natur zeleninový a bylinkový, popř. když nemám, tak přidám bazalkovo-tymiánový, 1 kostka je cca na 0,5 l vody (na 2 litry vody dávám 3 - 4 kostky bujónu a není už pak nutno nijak dochucovat)
5.Mezitím připravím těsto na kapání - drobení, smíchám 1 vejce s hrubou moukou a špetkou soli do takové konzistence, dokud je možné ji nastrouhat přes hrubé struhadlo.
6. Kapání přidáme do polévky a vše povaříme doměkka, eventuálně dochutíme solčankou či zahustíme
Vše je samozřejmě možné nakoupit v bio kvalitě, já kupuji bio pouze máslovou zeleninu, neb nám moc chutná a také dbám na ochucovadla bez glutamátů atd. takže vitana natur bujony a solčanka
Polévka je vynikající a všichni se o ní u nás doma perou včetně malého
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Helunda
(upraveno)
15. 5. 2009, 9:24
..polévka je supr, jen místo strouhaného kapání..dělám..nočky...
partygirl 01-006365
(upraveno)
18. 6. 2009, 23:36
@Helunda
To jsem ráda, že polévka chutná no a nočky jsou bezva nápad, to příště zkusím také